İl Müdürlüğü duyurdu: Sosyal medyadaki duyurulara aldanmayın!

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda; "Mesleki Teknik Anadolu Liselerindeki alan ve dallarda eğitim süreci sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara verilir ve eğitim-belgelendirme süreçlerinde herhangi bir ücretlendirme yapılmaz" açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, vatandaşların mağdur olmamaları ve yasal takibe maruz kalmamaları için uyarı yaparak "Sosyal medyada ya da bazı reklam mecralarındaki duyurulara aldanarak resmiyet ve geçerliliği olmayan belgeleri almak adına girişimde bulunmamaları gerekmektedir" dedi.

İl Müdürlüğünün konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

'Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik' belgeleri, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği MEB yönetim ve sorumluluğu altında olan mesleki eğitimmerkezleri (MESEM) bu merkezlerin programını uygulayan Mesleki Teknik Anadolu liselerindeki alan ve dallarda eğitim süreci sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara verilir ve eğitim-belgelendirme süreçlerinde herhangi bir ücretlendirme yapılmaz.
Söz konusu eğitim durumları dışında herhangi bir kişi veya kuruluşun bu belgeleri verme hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır.
Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yasal takibata maruz kalmamaları için sosyal medyada ya da bazı reklam mecralarındaki duyurulara aldanarak resmiyet ve geçerliliği olmayan belgeleri almak adına girişimde bulunmamaları gerekmektedir.
Mesleki teknik ortaöğretim okul kurumları ile kalfalık, ustalık ve ustaöğreticilik belgeleri eğitim ve sınav süreçlerine ilişkin bilgilere Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz ile millî eğitim müdürlüklerimizin internet sayfalarından ulaşılabilir.


Ayrıca adı geçen kurum müdürlüklerimize başvurularak veya 7/24 MilliEğitim Bakanlığı İletişim Merkezimiz (444 0 632) aranarak gerekli bilgileralınabilir. Konuyla ilgili Bakanlığımız kaynakları dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz."

zonguldak zonguldak milli eğitim müdürlüğü